7 – 8 Jaar

De indeling van de 7/8 jarigen gaat hetzelfde als bij de 5/6 jarigen. Zij worden naar een eigen plekje gestuurd die dichtbij de grote verzamelplek is. Zij worden daar opgevangen door de indeler. Deze indeler houdt nog een praatje en verteld wat de bedoeling is. Ondertussen worden alle kinderen geteld door de andere instructeurs zodat duidelijk is hoeveel kinderen er in ieder groepje zullen komen (we gaan uit van ongeveer 15 kinderen per groep).

Alle kinderen schaatsen om een pylonenbaan en de instructeurs delen op basis van snelheid en vaardigheden de kinderen in de verschillende groepen. Alle kinderen krijgen een lintje die correspondeert met de groep/instructeur. Alle kinderen blijven net zo lang schaatsen totdat iedereen een lintje heeft. Vervolgens roepen de verschillende instructeurs de kinderen bij zich en gaan ze naar een eigen plekje op de (krabbel)baan wat vervolgens de vaste verzamelplek wordt.

LET OP! Het kan voorkomen dat een kind (nog) niet in de goede groep zit of later het ijs op komt. Er is altijd een instructeur aanwezig die zich puur bezighoudt met het schuiven tussen de groepen, waar dat nodig is!