Cursussen

Schaatsles voor jong en oud en van kruk tot crack, dat is wat wij doen.

Wekelijks les op een vaste dag en vast tijdstip in de week

Volwassenen

Op alle momenten dat we lesgeven hebben we plaats voor alle niveaus. Op het ijs wordt bij de eerste lessen de indeling gemaakt zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau écht beter leert schaatsen. Gedurende de cursus heb je zo veel mogelijk dezelfde instructeur waarmee je gezamenlijk jouw techniek  steeds een stapje verfijnt.We hanteren een maximale groepsgrootte van 15 zodat de instructeur in staat is om te differentiëren en rekening te houden met de onderlinge verschillen binnen de groep.

Sommige cursussen hebben een specifiek trainingsdoel zoals de Weissenseecursus of de Conditietraining. Deze vinden plaats op hetzelfde moment als de reguliere cursus, maar als een aparte groep waarbij de aandacht specifiek uitgaat naar dat doel.

Jeugd

Bij de lessen voor de jeugd delen we de groepen in eerste instantie in op leeftijd en vervolgens op niveau. Bij de allerjongste jeugd (5-6 jaar) draait het vooral om spelend leren, de juiste beweging aanleren door vanuit hun belevingswereld te oefenen en vooral veel te doen. Ook bij de oudere kinderen wordt er zo veel mogelijk geschaatst en nu al met meer (technische) uitdaging. Aan het einde van iedere cursus hebben we voor alle kinderen een diploma en een speldje.

Bij de jeugd hanteren we een gemiddelde groepsgrootte van 13, iets lager dan bij volwassenen. De jeugdlessen vallen meestal samen met de lessen voor volwassenen zodat ouders en kinderen tegelijkertijd kunnen lessen.

Intensief weken

Tijdens de schoolvakanties bieden we intensieve vakantie cursussen aan. Hele gezellige weken waarin je twee uur per dag les hebt en waarin je je techniek in korte tijd een enorme sprong voorwaarts maakt. Afhankelijk van de week en de locatie bestaat de vakantie cursus uit 3,4 of 5 dagen les. Jeugd en volwassenen hebben ook hier les op hetzelfde moment in aparte groepen.

Hoe meld je je aan ? 

per persoon kan je je aanmelden voor een cursus. Kinderen graag onder hun eigen voor- en achternaam inschrijven zodat de leskaart op naam van de deelnemer staat. Bij het mailadres, rekeningnummer ed vul je de gegevens in van de ouder/verzorger.

Entree 

op sommige locaties is het cursusbedrag inclusief het benodigde aantal entrees voor de lessen en op andere locaties regel je de entree bij de kassa van de ijsbaan. Op de site van de ijsbaan kan je de informatie vinden over de entreemogelijkheden bv strippenkaarten, schoolschaatspassen, passe partouts of andere opties.

Aanmelden voor de na kerst cursus

vanaf half november staan de na de kerst cursussen open voor aanmelding via de site. ( niet van toepassing op schaatsbaan  Rotterdam )

Inhalen

als je een keer niet kan deelnemen op jouw lesmoment dan bieden wij de mogelijkheid om in te halen. Overleg met jouw instructeur over de mogelijkheden. Inhalen mag voor- of achteraf  jouw gemiste les maar moet wel plaatsvinden in de cursusperiode die je hebt geboekt.

Schaatshuur 

op iedere ijsbaan is een schaatswinkel/schaatsverhuur waar je kunt kopen of huren. Soms is het ook mogelijk om schaatsen te leasen. Kijk even op hun site voor de mogelijkheden.