Lang leve de Skeeve!

22 oktober 2014 Door: Chris van Saaze

Op de Jaap Edenbaan is het seizoen gestart zonder Skeeve Skaes.  Er staat een nieuwe horeca. Het is mooi verbouwd, er is een open haard, het is er licht en de mensen achter de bar zijn vriendelijk en professioneel. Het nodigt uit om een drankje te drinken, er is zelfs apfelstrüdel en ze serveren stamppotten.
Het nieuwe restaurant voorziet in de behoefte om na het schaatsen een drankje te drinken.
In een behoefte voorzien is op zich prima. Er zijn een heleboel zaken die in een behoefte voorzien; openbaar vervoer, een skilift, een belastingformulier en zelfs een tankstationtoilet.
De belangrijkste reden om de Skeeve Skaes te missen is dat zij er met aandacht, kwaliteit en liefde voor heeft gezorgd dat ze niet alleen in een behoefte voorzag, maar ervoor zorgde dat je een tweede drankje nam of een derde, je je kinderen er mee naartoe nam, je de tijd vergat, afsprak met vrienden en vriendinnen, je ook kwam als je niet kon of wilde schaatsen en dat je toch naar de ijsbaan ging als het rotweer was. De Skeeve Skaes heeft als een soort houten, oubollige café-versie van Apple een behoefte gecreëerd, in dit geval voor de combinatie van schaatsen op kunstijs, chocomel, apfelstrudel, goed bier van de tap, mooie mensen  en stamppotten.
Alleen maar voorzien in een behoefte is prima, maar daar waar smaak, kwaliteit, lol en beleving boven verwachting zijn, gebeurt iets moois, memorabels, iets wat je met anderen wil delen, iets waarvan het eeuwig zonde is als het er niet meer is. Lang leve de Skeeve!
Je kan op dit moment niet reageren.