Schaatsacademie

Tussen de 10 en 18 jaar is het heerlijk om te kunnen trainen met leeftijdsgenoten die, net als jij, graag nóg beter willen leren schaatsen. Het liefst met veel lol en uitdaging. Daarvoor dient de Schaatsacademie De Westfries. Deze groep is niet geschikt voor beginnende schaatsers.

1 x keer schaatsen in de week onder leiding van kwalitatief uitstekende trainers op zondagochtend van 10.45 tot 11.45 uur voor € 155,00 exclusief entree.
Voor de entree kan je , bij de kassa van de Westfries, een schoolschaatsabonnement aanschaffen.

Het effectiefste en leukste programma voor jonge sporters. Vanaf de pupillen altijd blijven schaatsen met de ambitie de (sub)top of gewoon je eigen top. De nieuwste programma’s, de leukste trainingen, onder begeleiding van onze trainers.

Iedere fase in het leven van een jonge sporter vraagt een andere aanpak; zowel pedagogisch, mentaal, fysiek en technisch. Daarom het belang van een schaatsacademie. Een aaneengeschakeld programma dat de ruimte biedt om een ieder de juiste begeleiding te geven. Rekening houden met bijvoorbeeld; de schoolsituatie, groeispurt en wensen/ambitie van de jonge topsporters. Een kind dat het beste alle ontwikkelfasen doorloopt heeft de grootste kans om een succesvolle carrière als sporter tegemoet te gaan. Daarbij is plezier van het allergrootste belang. Plezier staat centraal in de trainingen. Kinderen die het naar hun zin hebben, hebben de kans om succesvoller door de ontwikkelfasen te schaatsen. 

  • een  ijstraining per week op  zondagochtend van 10.45 tot 11.45 uur.
  • aaneensluitend programma om techniek, fysiek en mentaliteit te verbeteren (bijvoorbeeld: aanleren van de juiste techniek, verbeteren van lenigheid en het aanleren van de warming up).

Wedstrijden

Officiële wedstrijden kunnen verreden worden via lidmaatschap van een vereniging, zoals een  schaatstrainingsgroep en afname van een KNSB-licentieuur via deze vereniging. De KNSB heeft de wens uitgesproken de licentie los te koppelen van de de trainingsuren waardoor wedstrijden ook via een aparte(dag) licentie verreden kunnen worden.

Wanneer je een keer wil komen meedoen of je hebt een vraag stuur dan een email naar info@schaatsacademiedewestfries.nl

Meer informatie
Inschrijven

Terug naar overzicht cursussen Hoorn