4 keer onmisbaar voor je eerste schaatsles

18 september 2017 Door: Sophie van Oudenaren

30 september starten de eerste lessen van het seizoen 2018/2019. Zorg dat je deze vier onmisbare dingen klaar hebt liggen en weet zeker dat je goed van start kunt gaan. Want een goede voorbereiding is het halve werk.

  1. Scherpe schaatsen

Wat veel mensen niet weten is dat nieuwe schaatsen vaak nog geslepen moeten worden voor de eerste keer. Nieuwe schaatsen zijn vaak niet ‘rijklaar’. En wist je dat je schaatsen na het schaatsen op natuurijs meestal ook een slijpbeurt kunnen gebruiken? Zo test je of jouw schaatsen nog scherp zijn.

  1. Handschoenen

Het lijkt flauw, maar zonder handschoenen mag je het ijs niet op. Dat is niet alleen omdat we het zo belangrijk vinden dat je geen kou vat, maar voor de veiligheid. Mocht je vallen of op een andere manier in de situatie terechtkomen waarbij je handen het ijs raken, dan zijn handschoenen je bescherming tegen al die andere (scherpe) schaatsen. Gewone handschoenen zijn prima. Er zijn ook speciale schaatshandschoenen te koop die snijbescherming bieden.

  1. Muts (of helm)

Je ziet dat veel schaatsers een muts dragen. Er zijn lekker warme, leuke en mooie mutsen. Daarnaast is een muts ook nuttig. Een muts biedt net als handschoenen een beetje extra bescherming. Je ziet ook steeds vaker schaatsers met een helm of een cap op het ijs. Daarmee bescherm je je hoofd uiteraard nog beter dan met een muts.

  1. Broek

Wedstrijdschaatsers schaatsen in een pak, snellere schaatsers meestal in een schaatsbroek. Heb je geen schaatsbroek? Geen probleem. Belangrijk is dat je een broek draagt waar je goed in kunt bewegen. Een spijkerbroek kan gaan knellen en dat is niet lekker, want met schaatsen heb je bewegingsvrijheid nodig. Een schaatsbroek is mooi; zit strak en zit dus nergens in de weg, geeft je bewegingsvrijheid én is lekker warm. Een schaatsbroek of pak zit trouwens idealiter lekker hoog of vast aan je schouders; lekker warm en zakt niet af. En dat is fijn. Voor kinderen, zeker voor de kleinere kinderen, is een skibroek prettig voor tijdens het schaatsen. Zo kunnen ze veel vallen en zitten, zonder het koud te krijgen of nat te worden.

Stiekem schaatsen best veel mensen in een hardloopbroek. Weet wel dat een schaatsbroek vaak een warm laagje heeft ingebouwd tegen de kou van het ijs. Het is daarom aan te raden nog een thermobroek onder je hardloopbroek te dragen.

Heel veel plezier en tot op het ijs!

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

 

Je kan op dit moment niet reageren.